.
Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman
dinsdag 7 mei 2024

Christopher Timmerman: “Dat werkt helend voor iedereen”

Het hoeft niet het einde van je leven te betekenen

Het kwam als een grote schrok voor Christopher Timmerman en zijn familie toen mama Lynn te horen kreeg dat ze aan alzheimer leed. Er werd twee jaar geleden al jong dementie bij haar vastgesteld, maar de vrouw heeft sindsdien het hoofd niet laten hangen.

“Het feit dat we er met elkaar kunnen over praten, werkt helend voor iedereen. Wij willen duidelijk maken dat het leven niet voorbij is wanneer je alzheimer hebt. Velen kunnen nog perfect in de maatschappij functioneren. Natuurlijk beseffen wij dat de laatste fase niet zo makkelijk zal zijn, maar op dit moment is de ziekte perfect onder controle”, begint Christopher in Dag Allemaal.

Lynn neemt de situatie zoals het is, want er valt helaas weinig aan te veranderen. Zij probeert te allen tijde positief te blijven en ze heeft het geluk dat ze goed omringd is.

“Ik ben zo blij dat mijn man Bart er is, anders zou het niet lukken. Hij doet alles voor mij. Dat is altijd zo geweest, maar nu nog meer. De kinderen, de schoonkinderen, mijn kleinkinderen: iedereen heeft begrip voor mijn situatie en doet zo zijn best om mij te helpen. Wat kan een mens nog meer verlangen?'

Bio van Christopher Timmerman