.
Loïc Van Impe
vrijdag 3 mei 2024

Loïc Van Impe: “Ik heb toen twee weken non-stop gegeten”

Het was een gevolg van zijn deelname

Als je meedoet aan ‘Special Forces VIPS’ hoef je natuurlijk niet te verwachten dat je er verwend zal worden met heerlijk culinair eten. Dat wist kok Loïc Van Impe gelukkig ook.

“Het was erg basic, en bijna elke dag hetzelfde, maar ik vond het nog meevallen. Op het menu stonden gekookte bulgur, gestoomde groenten, en afwisselend kip of schapenvlees. Je bent op dat moment zo uitgeput dat je eigenlijk álles zou eten. Gewoon verstand op nul en zoveel mogelijk op krachten komen, dat was de boodschap”, zegt Loïc in Tv Familie.

Loïc zal het in elk geval geweten hebben dat hij niet zo lekker heeft gegeten als in het dagelijkse leven.

“Tijdens de opnames ben ik maar liefst vijf kilo afgevallen. Ik ben echt gesmolten. Ik woog 72 kilo bij aanvang en bij mijn terugkeer nog maar 67 kilo. Niet zozeer vet-, maar vooral vochtverlies. Het was volop zomer in Zuid-Afrika, dus het was daar enorm warm. De thermometer gaf 'slechts' 35°C aan, maar de gevoelstemperatuur was 40°C. Eenmaal terug in België heb ik twee weken non-stop gegeten. Ik kón mijn honger niet stillen...”

Bio van Loïc Van Impe

Meer Over:

Loïc Van Impe